Voor de Stichting Life Goals (voorheen voor stichting Meer Dan Voetbal) portretteer ik sinds 2009 Nederlandse spelers en speelsters op de Homeless World Cup: het jaarlijkse wereldkampioenschap straatvoetbal voor dak- en thuislozen. 

Ichanta Piqué, HWC Poznań, 2013

Ichanta Piqué op de Homeless World Cup in Poznan, Polen, 14 augustus 2013. Foto: Danielle Batist

Ichanta Piqué op de Homeless World Cup in Poznan, Polen, 14 augustus 2013. Foto: Danielle Batist

Al tijdens de openingsparade rond het prachtige Lake Malta valt het me me op: Ichanta’s lach is aanstekelijk. Iedereen die een ‘big smile’ van de 24-jarige keepster ontvangt, beantwoordt haar vrolijke begroeting met een glimlach terug. Als ik haar op de derde speeldag van de Homeless World Cup spreek tijdens de lunch, duurt het slechts een paar seconden voordat hij er weer is: de lach. Lees meer…

Randall Do Rosario, HWC Mexico-Stad, 2012

SPELERSPROFIEL RANDALL DO ROSARIO 1_DSC_0265

Randall tijdens een wedstrijd in Mexico-Stad, oktober 2012. Foto: Danielle Batist

Randall’s leven had alle ingrediënten om het verkeerde pad op te gaan. Hij groeide op tussen wapens en drugs, maakte op jonge leeftijd de scheiding van zijn ouders mee, stopte met school en verloor een dierbaar familielid door geweld. Maar de 24-jarige Rotterdammer besloot als tiener dat hij een ander leven voor zichzelf wilde opbouwen. Nu is hij wereldberoemd straatvoetballer, en speler van het Nederlandse Homeless World Cup team. Lees meer…

Sofie van Kampen, HWC Mexico-Stad, 2012

SPELERSPROFIEL SOFIE VAN KAMPEN 2_DSC_0032

Sofie in actie tijdens de Homeless World Cup in Mexico-Stad, oktober 2012. Foto: Danielle Batist

Sofie (19) uit Utrecht begon met voetballen toen ze een kleuter was en speelt sinds haar zesde jaar bij een club. Deze zomer kwam ze als laatste bij team ‘Utrecht Angels’, toen een van de andere speelsters uitviel. De Utrechtse dames wonnen de Dutch Street Cup finale op de Dam en kwalificeerden zich daarmee voor de Homeless World Cup in Mexico. Voor Sofie brak daarmee een spannende maar ook heel waardevolle tijd aan. Lees meer…

Jughina Benjamin, HWC Parijs, 2011

SPELERSPROFIEL JUGHINA BENJAMIN 2_DSC_0029

Jughina Benjamin tijdens de Homeless World Cup in Frankrijk, augustus 2011. Foto: Danielle Batist

Toen Jughina (27) dacht dat ze haar dieptepunt had bereikt, kreeg ze nieuws dat insloeg als een bom. Maar ze vocht terug en overwon. Twee dingen hielden haar op het rechte pad: voetbal en de geboorte van haar zoontje. Lees meer…

Mourad Belmamoun, HWC Parijs, 2011

NL heren-Indonesie_ Mourad Belmamoun_DSC_0028

Mourad op het veld tijdens de HWC Parijs 2011. Foto: Danielle Batist

Al op dag 1 tijdens de Homeless World Cup in Parijs heeft Mourad (20) fans. Zijn grote voetbaltalent wordt door spelers van over de hele wereld toegejuicht. Maar weinig weten hoe diep zijn liefde voor de sport zit: “Ik voetbalde overal, zelfs in de gevangenis.” Lees meer…

Rachid Sadoq, HWC Rio de Janeiro, 2010

Rachid tijdens de Homeless World Cup in Rio de Janeiro, 2010

Rachid krijgt steun van een medespeelster tijdens de HWC in Rio de Janeiro, 2010. Foto: Danielle Batist

Drugs, detentie en een dodelijk ongeval hebben het leven van Rachid (43) gevormd. Zonder huis en haard maakte hij moeilijke periodes mee. “Op een gegeven moment dacht ik: ik moet hier weg.” Lees meer…

Karst van der Wolf, HWC Milaan, 2009

Karst van de Wolf met medaille

Karst van de Wolf tijdens de prijsuitreiking van de Homeless World Cup in Milaan, 2009. Foto: Danielle Batist

Van straatjongere in Spijkenisse tot sterspeler op een WK voetbal. Het verhaal van Karst (21) klinkt als een sprookje of op z’n minst een feel good movie in de oren. Tijdens de Homeless Wolrd Cup in Milaan kwam zijn droom uit. Hoe een bal een leven kan veranderen. Lees meer…